St. Georg Skischans

St. Georg Skischans - Vakantiehuisje Winterberg

St. Georg Skischans - Vakantiehuisje WinterbergIn 1907 ontstond vanuit de inwoners van Winterberg het idee zelf een kleine springschans te maken. Met deze schans bereikten ze sprongen tot wel 18 meter ver. In 1928 werd een natuurlijke springschans aangelegd, op de plaats waar je nu de St. Georg Skischans vindt. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hier een 19 meter hoge toren bij, om zo meer snelheid te kunnen behalen. Met succes, want in 1949 sprong Rudi Köhler een recordafstand van 63 meter!

Helaas overleefde de skischans een zware storm in 1958 niet. Een jaar later werd er in 8 weken tijd een volledig nieuwe schans van gewapend beton gebouwd: het icoon van Winterberg, de St. Georg Skischans. De officiële opening vond in 1960 plaats. Op dat moment was de afstand die onder goede omstandigheden en door een goede schansspringer veilig gesprongen kon worden 64 meter. De skischans werd in 1999 gesloten, de recordafstand was op dat moment 74,5 meter.
Inmiddels is de schans volledig vernieuwd en zijn er al diverse kampioenschappen gehouden.

Dit icoon is een mooie bezienswaardigheid in Winterberg. Vanaf het centrum is het zo’n 15 minuten lopen naar de schans. Eenmaal bij de schans aangekomen kun je deze ook beklimmen tegen een tarief van € 1,-.