Oktoberfest Winterberg

Afgelopen weekend is het Oktoberfest gestart, het jaarlijks terugkerend volksfeest dat vooral bekend staat om het drinken van bier en wijn. Heel veel bier en wijn.

De geschiedenis

In 1810 werd het eerste Oktoberfest gehouden als onderdeel van de bruiloft van kroonprins Ludwig en Prinses Therese in München. In eerste instantie bestonden de feesten uit voornamelijk bier- en wijntenten; later kwam de eerste draaimolen op het terrein. Inmiddels is de kermis één van de hoofdattracties van het Oktoberfest.

Steeds meer andere Duitse steden en dorpen nemen deze traditie over, en zo kent ook Winterberg een verkleinde versie van het Oktoberfest.

Tips

Goed voorbereid naar het Oktoberfest is wel zo belangrijk. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Tip 1: Bestel geen grote of kleine bier, maar een Maß (dit spreek je uit met een korte a). Met het Oktoberfest kennen de Duitsers namelijk alleen dit formaat bier. Het bevat ongeveer 1 liter bier en kent een alcoholpercentage van 6,5%.
Tip 2: Kleed je in de stijl van het Oktoberfest. Nee, geen carnavalskleding met felle kleuren. Ga liever op zoek naar de échte kledij. Vele winkeltjes in Duitsland verkopen deze kleding (Trachten) tegen een betaalbare prijs, maar ook op internet zijn Lederhosen en Dirndl’s te koop.
Tip 3: Het geven van een fooi is niet verplicht, maar zeker wel een beleefdheidsvorm naar het bedienend personeel.
Tip 4: In Winterberg gaat het Oktoberfest op 17 september 2016 van start en het eindigt op 31 oktober 2016.

Overnachten

Kom genieten van dit volksfeest en boek een voordelig verblijf bij Vakantiehuisje Winterberg.