Kerst en nieuwjaar vier je in Winterberg[:de]Wandelen in Winterberg

Vakantiehuisje Winterberg - kerst en oud en nieuw

Kom je tijdens kerst en/of oud & nieuw naar Winterberg? Wij zetten graag de hoogtepunten tijdens kerst en oud & nieuw voor je op een rij:

Kerstmarkt Winterberg

De feestmaand december is aangebroken. Een tijd die je graag met vrienden en familie besteed en in het teken staat van lekker eten en drinken, gezelligheid en cadeautjes. Winterberg tovert zich om tot een waar winterparadijs met een kerstmarkt en in het middelpunt van het plein een metershoge kerstboom. Van 12 december 2016 tot 31 december 2016 is deze kerstmarkt dagelijks geopend van 11.00 uur – 22.00 uur.

Silvester avondskieën

Je kan op oudjaarsavond in het skigebied van Postwiese/Neu-Astenberg het nieuwe jaar skiënd ingaan, want van 20.00 uur s’avonds tot 00.00 uur s’nachts zijn de pistes verlicht en is er aansluitend een grote vuurwerkshow en Hüttenparty. Kijk voor meer info op Poswiese.de.

Nog even ertussenuit?

U bent zo’n 3 uur verwijderd van een heerlijke wintersportvakantie. Tijdens de winterperiode zijn er nog een aantal plekjes vrij in onze appartementen, gelegen in het centrum van Winterberg en op loopafstand van de pistes. Waar wacht u nog op? Pak u koffer in, bevestig de skibox en kom genieten.[:de]De herfst is in het land. Het mooiste seizoen van het jaar is aangebroken en dus is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan. Het thema-uitje van deze maand gaat dan ook over: wandelen in Winterberg.

Voor zowel de recreatieve als de fanatieke wandelaars is Winterberg erg populair. Winterberg kent vele wandelroutes, van 1 tot wel 155 kilometer lang!

Populaire wandelroutes

Er zijn een aantal wandelroutes welke je zeker niet mag overslaan als je Winterberg gaat bezoeken. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Sauerland Extrem
Een korte wandelroute van 4 kilometer door de bergkloof van Winterberg, op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum.
Download kaart (pdf).

Kahler Asten und Odeborn
Een 14 kilometer lange route leidt je over de hoogste berg van Winterberg: De Kahler Asten. Tevens kom je langs deze route ook lans twee bronnen!
Download kaart (pdf).

Historischer Wanderpfad
Het dorp Elkeringhausen kent een aantal historische plaatsen. Deze route neemt je gedurende 7 kilometer mee langs die plaatsen.
Download kaart (pdf).

Höher geht’s nicht
Een groene route van 14 kilometer waarbij je over veelal natuurlijke paden langs de landsgrens van Niedersfeld komt. De hoogte? 462 meter!
Download kaart (pdf).

Boek nu een verblijf met 15% korting

Kom je genieten in het land van de 1000 bergen? Boek nu een verblijf in een van onze ruime appartementen middenin het centrum van Winterberg. Boek je een verblijf tussen vrijdag 14 oktober en maandag 31 oktober? Dan ontvang je 15% korting op je verblijf! Boek nu.