Zomervakantie in Sauerland

Sauerland, het land van de 1000 bergen én het land van de ontelbare mogelijkheden. Waar Sauerland (Winterberg) zich in de winter perfect leent voor wintersport is het in de zomer dé bestemming voor buitenactiviteiten in de bosrijke omgeving.

Van mountainbiken, wandelen, klimmen in het klimbos en rodelen tot waterskiën en wakeboarden, in Sauerland is tijdens de zomervakantie vanalles te beleven. Boek snel en voordelig je verblijf bij Vakantiehuisje Winterberg, dan ben je verzekerd van een heerlijk verblijf middenin het centrum!

Mountainbiken en fietsen

De mooiste fietsroutes starten bij Vakantiehuisje Winterberg voor de deur! Liever iets meer spanning? Neem een van de 10 parcoursen in het Bikepark, variërend van ‘voor beginners’ tot ‘voor de ervaren mountainbiker’.

Wandelen

Ben je gek op wandelen én op de natuur? Er zijn een aantal wandelroutes welke je zeker niet mag overslaan als je Sauerland gaat bezoeken. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Klimmen in het klimbos

Via verschillende uitdagende parcoursen baan jij je een weg tussen de bomen. Van een kinderparcours tot een funparcours en van een avontuurparcours tot een sportparcours, er is voor iedereen wat wils. Het kletterwald is tijdens het zomerseizoen dagelijks van 10:00 tot 19:00 geopend.

Rodelen

Onder de panoramabrug in Winterberg is de start van de 700 meter lange rodelbaan. Langzaam wordt je omhooggetrokken en eenmaal boven ga je via scherpe bochten en steile afdalingen naar beneden. Deze rit zit je in een los karretje, dat betekent dus af en toe remmen.

Hillebachsee

Met helder blauw water en omgeven door groen beboste bergen kan je hier heerlijk bijkomen en genieten van de zomer. Eenmaal tot rust gekomen is er ook voldoende te ondernemen, zo kan je er waterskiën en surfen, zwemmen natuurlijk, maar ook een waterfiets huren, een rondje midgetgolfen, voetballen of volleyballen.