Sauerland investeert 5 miljoen[:de]Wandelen in Winterberg

Vakantiehuisje Winterberg - Wintersport in Winterberg

Het is weer november. In Winterberg betekent dit: volop in de voorbereidingen voor het wintersportseizoen. Winterberg is bij uitstek de plaats om te kunnen genieten van de sneeuw.. heel veel sneeuw! U raadt het al, het thema-uitje van deze maand staat in het teken van de vele investeringen in het wintersportgebied van Winterberg.

Wintersport-Arena Sauerland investeert deze winter 5 miljoen

De investering van 5 miljoen laat zien dat Winterberg volop doorontwikkeld. Zij investeren dit geld onder andere in het verbeteren van de liftinstallaties, de sneeuwzekerheid en het aanbod van rodelmogelijkheden.
Overigens is sinds 2001 al ruim 100 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de regio. En met succes, want Winterberg is de belangrijkste wintersportregio ten noorden van de Alpen.

Liftinstallaties
De Skiliftkarussel Winterberg brengt je straks met een 4-persoon stoeltjeslift over de Schneewittchenhelling naar de Kappe. Deze lift zal de oude sleeplift en de transportband vervangen. Door het wegvallen hiervan kunnen skiërs nu gebruik maken van de gehele breedte van de helling! Natuurlijk is er ook gedacht aan de beginners, zo vind je tussen de Schneewittchenhelling en de Käppchenhelling een zeer geschikte ‘ski-schommel’.

Sneeuwzekerheid
Dankzij 260 moderne sneeuwkanonnen garandeert Winterberg 4 maanden sneeuwzekerheid, van medio december tot medio maart. Vanwege de hoge ligging van Winterberg sneeuwt het er ook behoorlijk en dankzij de temperaturen blijft die sneeuw goed liggen. In de wintermaanden is de temperatuur overdag gemiddeld +2,7 graden Celsius en s’nachts zo’n -1,8 graden Celsius.

Rodelpret
Zonder lessen vooraf of een speciale uitrusting kunnen kinderen en volwassenen volop genieten van de sneeuw, dat maakt Rodelen een belangrijk onderwerp tijdens de wintersport. In Neuastenberg in Winterberg hebben ze daarom een nieuwe kinderrodelbaan aangelegd bij de skihelling Tenne. Waar voorheen de kinderen nog de slee naar boven moesten trekken is er nu een nieuwe transportbaan van 125 meter geplaatst. Deze nieuwe mogelijkheden zijn een goede aanvulling op de bestaande natuurrodelbaan.

Kom genieten van de wintersport in Winterberg

Op zoek naar een heerlijke wintersportvakantie, slechts 3 uur rijden vanuit Utrecht? Boek één van onze appartementen in Winterberg! Wees er wel snel bij, de verhuurperiodes zitten al bijna vol![:de]De herfst is in het land. Het mooiste seizoen van het jaar is aangebroken en dus is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan. Het thema-uitje van deze maand gaat dan ook over: wandelen in Winterberg.

Voor zowel de recreatieve als de fanatieke wandelaars is Winterberg erg populair. Winterberg kent vele wandelroutes, van 1 tot wel 155 kilometer lang!

Populaire wandelroutes

Er zijn een aantal wandelroutes welke je zeker niet mag overslaan als je Winterberg gaat bezoeken. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Sauerland Extrem
Een korte wandelroute van 4 kilometer door de bergkloof van Winterberg, op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum.
Download kaart (pdf).

Kahler Asten und Odeborn
Een 14 kilometer lange route leidt je over de hoogste berg van Winterberg: De Kahler Asten. Tevens kom je langs deze route ook lans twee bronnen!
Download kaart (pdf).

Historischer Wanderpfad
Het dorp Elkeringhausen kent een aantal historische plaatsen. Deze route neemt je gedurende 7 kilometer mee langs die plaatsen.
Download kaart (pdf).

Höher geht’s nicht
Een groene route van 14 kilometer waarbij je over veelal natuurlijke paden langs de landsgrens van Niedersfeld komt. De hoogte? 462 meter!
Download kaart (pdf).

Boek nu een verblijf met 15% korting

Kom je genieten in het land van de 1000 bergen? Boek nu een verblijf in een van onze ruime appartementen middenin het centrum van Winterberg. Boek je een verblijf tussen vrijdag 14 oktober en maandag 31 oktober? Dan ontvang je 15% korting op je verblijf! Boek nu.