Skiliftkarussell Winterberg

Winterberg is het grootste skigebied ten noorden van de Alpen! Je vindt er een waar wintersportwalhalla en dat op slechts 3 uur rijden. Wat is er dan precies te beleven in Winterberg? Wij brengen de pistes voor je in kaart.

Skiliftkarussell Winterberg
Skiliftkarussell is de naam van het skigebied in Winterberg. Dit skigebied bestaat uit 27,5 kilometer pistes en is verdeeld over 34 afdalingen over 7 verschillende bergen. In totaal heeft de Skiliftkarussell 27 skiliften en ruim 260 sneeuwkanonnen die elk jaar van half december tot half maart zorgen voor sneeuwzekerheid. Deze 27 skiliften en 34 afdalingen staan allemaal met elkaar in verbinding. Dat maakt de Skiliftkarussell het grootste en meest samenhangende skigebied in Winterberg. Elk jaar wordt er flink geïnvesteerd in het skigebied, er gaat geen jaar voorbij zonder een nieuwe lift of sneeuwkanonnen.

Skiliftkarussell Winterberg: de bergen en afdalingen
De 7 verschillende bergen zijn de Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en de Poppenberg. Het gebied is uitermate geschikt voor de beginnende skiër en de (licht) gevorderde skiër. Het gebied kent namelijk 14 km aan blauwe pistes (makkelijk), 12 kilometer aan rode pistes (middelzwaar) en 1,5 kilometer aan zwarte pistes (zwaar).

Skiliftkarussell Winterberg: skiën bij licht
Ook na zonsondergang kan er bij Skiliftkarussell Winterberg gewoon geskied worden. Bij voldoende sneeuw zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag 14 skipistes van 18.30 uur – 22.00 uur open. Samen zijn ze goed voor zo’n 8 kilometer aan skiplezier.

Skiliftkarussell Winterberg: verblijf bij Vakantiehuisje Winterberg
Winterberg is tussen december en maart een trekpleister voor wintersportliefhebbers. Dat merken wij ook in onze boekingen. Onze vakantiehuisjes hebben tot en met maart nog beperkte beschikbaarheid, dus wees er snel bij. Gebruik kortingscode ‘LASTMINUTE2018’ voor 15% korting!