De Kahler Asten toren

Kahler Asten - Vakantiehuisje Winterberg

Kahler Asten - Vakantiehuisje Winterberg Het is prachtig weer in Winterberg, en als we de voorspellingen mogen geloven houdt dit nog wel even aan. Goed nieuws voor de wandelaars onder ons. Een mooi plekje om zeker even te bezoeken wanneer je in Winterberg bent? De Kahler Asten toren!

De Kahler Asten, de meest bekende berg van Sauerland is zo’n 5 kilometer lopen vanuit hartje Winterberg. Met haar 841,9 meter hoogte is het de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. Alleen de Langenberg (843,2 meter hoogte) en Hegekopf (842,9 meter hoogte) zijn iets hoger.

De Kahler Asten toren staat op het hoogste punt van de Kahler Asten en biedt een prachtig uitzicht. Deze 20 meter hoge toren kan je beklimmen. Door € 1,- in het automatisch poortje te gooien gaat deze open waarna je met een smalle wenteltrap van 60 treden de top bereikt. De tweede trap naar beneden komt uit in het gezellige restaurant, waar zowel binnen als buiten ruimte is om iets te eten en te drinken. Verder vind je in het pand een uniek hotel en een klein natuurmuseum.

De toren is tijdens de lente, zomer en herfst van 09.00 uur – 18.00 uur geopend. Tijdens de winter is deze van 11.00 uur – 16.00 uur geopend.