Agenda Vakantiehuisje Winterberg

[:nl]Vakantiehuisje Winterberg - agenda

Altijd wat te beleven in Winterberg

Winterberg staat er om bekend dat er veel evenementen worden georganiseerd, naast de activiteiten die de omgeving al biedt (zoals hiken, rodelen, fietsen, skiën en zwemmen). Een aantal van deze evenementen lichten we graag toe.

Bobsleeën
Winterberg heeft een moderne Olympische bobsleebaan. Op deze baan vinden elk jaar de wereldkampioenschappen plaats voor bobsleeën, rodelen en skeleton. De baan is zo’n 1600 meter lang, een uitdaging voor elke sporter en een genot om naar de kijken vanaf de panoramabrug. De wedstrijden voor bobsleeën en skeleton vinden meestal in december plaats, de wedstrijden voor rodelen normaliter in januari.
De eerstvolgende wedstrijden vinden plaats op:
27.-29.01.2017 – FIS Weltcup Skispringen – Mühlenkopfschanze Willingen
05.02.2017 – Nostalgie Skirennen – Postwiesen Skidorf- Neuastenberg
06.-09.03.2017 – Special Olympics Deutschland – Nationale Winterspiele für Menschen mit geistiger Behinderung – Skigebiet Willingen
18.-19.03.2017 – Snowboard-Weltcup, Skiliftkarussell Winterberg

Jazzfestivals
Vanaf medio maart tot eind oktober vinden er veel Jazzfestivals plaats in Winterberg en omgeving. Dit trekt zowel internationale artiesten als internationale bezoekers aan.
Bekende Jazzfestivals in Winterberg zijn het muziekfestival in Winterberg Stadscentrum, Jazz-Frühshoppen Am Kurpark Winterberg en „Nightgroove“ Kneipenfestival Winterberg.

Schuttersfeesten
De schuttersfeesten mogen niet ontbreken in de agenda van Vakantiehuisje Winterberg. De feesten worden door veel inwoners als hoogtepunt van het jaar beschouwd. Ze gaan vogelschieten, dansen de koningsdans en er is een optocht. Veel bezoekers dragen traditionele kledij en zijn vaak niet vies van een biertje. De schuttersfeesten vinden in juni en juli plaats.

Houthakken
Een kampioenschap houthakken? Ja, inderdaad! En dat middenin Winterberg. Tijdens de kampioenschappen in augustus worden boomstammen doormidden gehakt met bijlen, maar zijn er ook onderdelen waar hand- of kettingzaag voor nodig zijn. De winnaar verdient een ticket voor de wereldkampioenschappen… in Nederland.

Weihnachten
Winterberg staat in december natuurlijk in het teken van ‘Weihnachten’. Het bruisende Winterberg is geheel in kerstsferen en de kerstmarkt is de langst geopende in Duitsland. Van begin december tot 31 januari heb je de tijd te genieten van de kraampjes vol rendiervellen, kerstspullen, wintersportuitrustingen en natuurlijk heerlijke glühwein en lokale gerechten.

Overnachten in het centrum van Winterberg?
Dat doe je in Vakantiehuisje Winterberg. Kies uit een van de mooie en modern ingerichte appartementen, op loopafstand van bezienswaardigheden, pistes en wandel- en fietsroutes. Boek een verblijf of check de beschikbaarheid.[:]